ПОПСКА ЯХНИЯ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Попска яхния
Продукти:
600 гр. свинско месо или телешко месо
1 глава кромид лук
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
30 гр. краве масло
600 гр. арпаджик
3-4 скилидки чесън
2-3 домата
1/2 к.ч. червено вино
100 мл олио
червен пипер, сол, дафинов лист, чубрица, черен пипер

Начин на приготвяне:
Месото нарязано на парчета се запържва леко. Добавя се главата лук ситно нарязана и се задушава. Слага се разреденото във вода доматено пюре. След 3-4 минути се добавя брашното, а след около 1 минута - червеният пипер.
Ястието се залива с гореща вода и половината вино. Добавят се подправките и се задушава до полуомекване. Прибавя се почистеният и предварително задушен арпаджик. Добавят се настърганите домати, чесанът и се долива останалото вино.
Готви се до готовност.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker