ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ОРИЗ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Пилешки дробчета с ориз
Продукти:
600 гр. пилешки дробчета
1 ч.ч. ориз
2 средно големи глави кромид лук
3 ч.ч. вода
1 кафена чашка олио
сол на вкус, чубрица, черен пипер, риган
Начин на приготвяне:
Дробчетата се измиват, почистват и се слагат в тавичка, поръсват се със сол и черен пипер и се запичат във фурната, като от време на време се разбъркват. Когато се зачервят се изваждат от тавата и в олиото се слага нарязаният на ситно кромид. Посолете го. Запържете леко, след което поставете и ориза. Разбъркайте и отново запържете. Сипете водата, добавете подправките и опечените дробчета, разбъркайте добре и оставете ястието да се пече във фурната на около 180 градуса. От време на време разбърквайте леко. Оризът е готов, когато поеме всичката вода и отгоре придобие жълтеникав цвят.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker