ПИЛЕ С ОРИЗ НА ФУРНА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Пиле с ориз на фурна
Продукти:
600 гр. пилешко месо
1 1/2 ч.ч. (300 гр.) ориз
4 1/2 ч.ч. (1 л.) топла вода (ще станае по-бързо)
2 домата (320 гр. може чери домати)
1 стрък пресен лук
5-6 стръкчета магданоз
1 каф.ч. (60-70 мл.) олио
1 ч.л. сух джоджен
1 1/2 ч.л. чубрица
2 ч.л. зеленчукова подправка на прах или 1 зеленчуков (или пилешки) бульон
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол или количество на вкус


Начин на приготвяне:
• Обезкостено пилешко – печено, варено или друго, което не е било готвено в сос В моя случаи това е цяло печено пиле на, на което липсват бутчетата
• Измийте ориза и зеленчуците. Нарежете лука и магданоза на не много малки парченца, доматите нарежете на кубчета. За направата на ястието се ползва тава с размери 37х30 см.. Ориза и водата се сипват на дъното на тавата. Добавят се нарязаните лук, магданоз, домати, подправки и олио. Всичко се разбърква добре. Ако не сте сигурни по отношение на солта, може да опитате сока в тава и да прецените дали да добавите още сол.
• Пече се в предварително затоплена фурна на 190 градуса С със включени горен и долен реотан. Отнема около час или докато ориза поеме водата, а месото леко се зачерви.
• Сервира се веднага!
• За гарнитура туршия и за преглъщане бира или вино според сезона!
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker