ЯХНИЯ ОТ ЛЕЩА С БЕКОН
Начална страница главно меню с всички рецепти
Яхния от леща с бекон
Продукти:
350 гр. леща (кафява или зелена)
1 голяма глава лук
200 гр. бекон
4 скилидки чесън
2 моркова
1 стрък целина
300 гр. консервирани домати
1 с.л. риган
1 дафинов лист
1 ч.л. чубрица
сол, черен пипер на вкус
1 люта чушка по желание
2 с.л. олио или зехтин


Начин на приготвяне:
Почистената леща се слага в тенджера, покрива се с вода и се оставя да ври нялолко минути. Изсипва се в гевгир да се изцеди.
В друга тенджера се загрява олиото и се запържват лука, нарязан на малки филийки, нарязания на ситни кубчета бекон и половината счукан чесън за около 5 минути.
Добавя се още малко олио и се прибавят останалия чесън, нарязаните моркови, целината, доматите, ригана, лещата и подправките.
Долива се 1 л вода. Съдът се захлупва и се оставя да ври на бавен огън до сваряване на лещата.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker