ДРОБ ПО СЕЛСКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Дроб по селски
Продукти:
700-800 гр. черен дроб (телешки или свински)
3-4 глави кромид лук
1 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
2-3 с.л. доматено пюре
черен пипер, чубрица, магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на едро и се задушава в мазнината. Добавят се брашното и дробът (нарязан на хапки). Поръсва се с червения пипер и се долива малко вода, за се получи рядък сос. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица. Оставя се да къкри на тих огън.
Пет минути преди да се отстрани от огъня, се разбърква с доматеното пюре. Ястието се сервира, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.

Бележка:
Става още по-вкусно, ако се приготви в глинено гювече.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker