ТОРТА ОТ МОРКОВИ С КРЕМА СИРЕНЕ И АНАНАС (CARROT CAKE)
Начална страница главно меню с всички рецепти
Торта от моркови с крема сирене и ананас (Carrot cake)
Продукти:
2 чаши брашно
2-3 чаши захар
1 ч.л сода
2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
3 яйца
1 1/2 ч.ч. олио
2 чаши настъргани моркови
ванилия
1 чаша кокосови стърготини
1 чаша добре изцедени парченца ананас
За крема:
350 гр. крем сирене 'Филаделфия' (2 опаковки), със стайна температура
100 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
50 мл. кленов сироп
1 чаена лъжица ванилова есенция
Начин на приготвяне:
Сухите съставки (брашното, захарта, канелата, индийското орехче) се смесват в една купа и се разбъркват. Добавят се яйцата, олиото, морковите и ванилията; разбърква се с вилица, докато се смеси добре.
Добавят се ананасът и кокосовите стърготини. Слага се в намазана форма за торта и се пекат 3 блата. Може поотделно, а може просто да сложите по един кръг хартия за печене между пластовете тесто.
Между блатовете слагам крем от сирене крема, краве масло и пудра захар (за по-евтино с гладка извара, разбита със сметана и пудра захар). Може да се сложи и малко конфитюр, ако обичате по-сладко. Тортата се намазва и отгоре и отстрани, като се оставя малко от сместа. После се оставя в хладилника за няколко часа да се стегне, за да може после да се намаже с още един пласт от крема, без да падат трохи и да развалят фасона.
Междувременно няколко едри моркова се нарязват с картофобелачката на тънки ленти, които се варят в гъст сироп от една част вода и две чаши захар, докато станат гъвкави. След това морковите се използват за украса на тортата - могат да се завият на розички, а могат и да се използват като панделки за торта - подарък.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker