СЛАДКИШ 'ТЪРНОВСКА ЦАРИЦА'
Начална страница главно меню с всички рецепти
Сладкиш 'Търновска царица'
Продукти:
1 буркан мармалад или конфитюр от сини сливи
2 ч.л. сода за хляб
150 мл олио
400 гр. брашно
100 гр. захар
3 ч.л. какао
1 ч.ч. орехи
1 шоколад
1 пакетче краве масло (125 гр.)
канела, ванилия
Начин на приготвяне:
Към мармалада от сини сливи се прибавя содата. Оставя се да престои 20 минути. Прибавят се 400 мл хладка вода, олиото, брашното, захарта и останалите продукти. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се 40 минути при 150 градуса.
Глазурата се приготвя, като шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Изстиналият сладкиш се нарязва на парчета и всяко парче се топва в глазурата.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker