ТОРТА 'НАПОЛЕОН' МНОГОПЛАСТОВ СЛАДКИШ С ОБИЛЕН КРЕМ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Торта 'Наполеон' многопластов сладкиш с обилен крем
Продукти:
1 пакет готови кори
1/2 л. прясно мляко
200 гр. захар
3 яйца
70 гр. нишесте
1/2 пакетче разтопено масло
2 ванилии
Начин на приготвяне:
Млякото се поставя на котлона да заври. Жълтъците и захарта се разбиват добре, прибавя се врящото мляко, като се бърка енергично с тел или миксер. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя към врящия крем, който се оставя да ври на тих огън за около 5-6 минути, през което време се бърка непрекъснато.
След това се сваля от котлона и се прибавя ванилията. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към охладения крем.
Корите се нареждат по три, като всяка се намазва с ратопено масло. Всяка тройка с запича отделно във фурната, докато стане леко златиста. Изваждат се и се охлаждат.
Слагат се в в тавичката, в която сме пекли първата тройка изпечени кори, намазват се обилно с крем, следва втората тройка, отгоре крем и т.н. редуването продължава до изчерпването на продуктите.
Отгоре се поръсват натрошените кори, отделени за украса. Преди консумация сладкишът трябва да престои няколко часа, за да поемат корите от крема.
Източник: сп. 'Кулинарен журнал'
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker