СИРОПИРАНА ГРИС ПИТА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Сиропирана грис пита
Продукти:
500 гр. грис
150 гр. захар
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
50 гр. масло

За плънката:
200 гр. смес от едро счукани орехи и фастъци
50 гр. захар
1 щипка канела

За сиропа:
750 гр. захар
250 мл. вода
1 ванилия
1 с.л. лимонов сок





Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото, разтваряме захарта и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме гриса. Накрая прибавяме водата, разбъркваме и изсипваме половината от сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка.
Оставяме тестото да престои няколко часа, за да стегне. Тогава поръсваме отгоре счуканите ядки, които сме размесили със захарта и ванилията. Покриваме с останалото тесто, заглаждаме с помощта на шпатула. Поръсваме със сгорещеното масло и печем 20 мин.
Сваряваме сиропа, ароматизираме с ванилия и лимоновия сок.
Изваждаме готовата пита от фурната, нарязваме я на ромбчета и я заливаме с изстудения сироп. Гарнираме с цели бадеми.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker