ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Портокалови бисквити
Продукти:
1/2 ч.ч. (110 гр.) краве масло на стайна температура
1 ч.ч. (230 гр.) захар
2 жълтъка от големи яйца
1 с.л. (15 гр.) прясно изцеден портокалов сок
настърганата кора на 1 голям портокал (26 гр.)
1/2 ч.л. портокалов екстракт
1 ч.ч. (160 гр.) брашно
1/2 ч.ч. (70 гр.) самонабухващо брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете маслото със захарта и ги разбийте на пухкав крем. Добавете жълтъците, портокаловите стърготини и портокаловият сок. В отделна купичка пресейте и смесете двата вида брашно, солта и бакпулвера. Добавете ги към маслената смес. Когато не можете повече да бъркате с миксера прехвърлете сместа на кухненският плот и месете с ръце, докато поеме брашното. Става меко тесто. Завийте го в прозрачно домакинско фолио или пекарска хартия и го оставете в хладилника за 2 часа.
След това от тестото се късат малки парченца – около 10 грамови. Оформят се на топчета и се нареждат на разстояние от 3 до 5 см. в тава с незалепващо покритие или тава застлана с пекарска хартия. Всяка от бисквитките се натиска с вилица, така че зъбците на вилицата оформят шарка и разстилат бисквитката. Пекът се до бледо розово (8-10 минути) в предварително затоплена фурна на 190°С.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker