ИТАЛИАНСКИ СЛАДКИШ 'ПАНЕТОНЕ' СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ (СЛАДЪК ХЛЯБ)
Начална страница главно меню с всички рецепти
Италиански сладкиш (сладък хляб) 'Панетоне' със сушени плодове
Продукти:
300 гр. брашно тип 500
100 гр. масло
75 гр. сушени плодове
75 гр. стафиди
75 гр. захар
25 мл. прясно мляко
3 яйца
1/3 пакетче мая
лимонова кора
ванилия
1/2 ч.л. есенция ром
Начин на приготвяне:
Маята се размива в 1 к.ч. хладка вода и се смесва с половината брашно. От тестото се прави топче. В голяма тенджера се сипват около 2 л хладка вода и се слага тестото, докато то изплува на повърхността. Другата половина от брашното се смесва с останалите съставки (сушените плодове трябва да са нарязани на кубчета). След 20 мин сесмесват двете теста и всичко се размесва много добре.
Висока цилиндрична форма (може и кутия от нескафе или сухо мляко)се намазва с масло и в нея се слага тестото. Слага се да втасва на топло за около 40 мин. Панетонето се намазва с разбито яйце и поръсва с едра захар. Пече се в умерена фурна (180 градуса) 30-40 мин.
Източник: сп. 'Кулинарен уикенд'
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker