ПАНАГЮРСКА СЛАДКА БАНИЦА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Панагюрска сладка баница
Продукти:
1 пакет фини кори
250 гр. кисело мляко
250 гр. захар
125 гр. краве масло
5 яйца
1 бакпулвер

За сиропа:
3 ч.чаши вода
2 ч.чаши захар
2-3 пакетчета ванилия
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:
Корите се нагъват плътно като плисе в намаслена тавичка. Яйцата се разбиват със захарта, разтопеното масло и смесеното с бакпулвера мляко.
Корите се запичат във фурната на 160 градуса до зачервяване. Заливат се с яйчената смес и отново се запичат 15-20 минути.
Захарта за сиропа се разтваря в 3 ч. чаши вода, прибавят се настърганата кора от лимон и ванилиите и се полива изпечената баница. Преди поднасяне може да се поръси с кокосови стърготини.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker