НОВОГОДИШНО 'ПЪНЧЕ' II С КАФЕ И КРЕМ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Новогодишно 'Пънче' 2 с кафе и крем
Продукти за блата:
4 яйца
75 гр. захар
75 гр. брашно
75 гр. масло
1 щипка сол

Продукти за крема:
250 гр. масло
200 гр. пудра захар
2 жълтъка
100 мл. сварено кафе
течен шоколад за украса

Начин на приготвяне:
За блата се разделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, добавят се брашното, маслото, щипката сол и разбитите на сняг белтъци.
В тавичка се слага намаслена хартия за печене, изсипва се тестото на слой около един и половина сантиметра. Изпича се в умерена фурна десет минути, отлепва се хартията и се оставя да се охлади напълно.
Маслото се разбива на пухкава маса и постепенно се добавят захарта и жълтъците. Щом ги поеме, на тънка струйка се сипва студеното кафе. Отделя се малка част от крема за украса, а с останалото количество се намазва блатът.
Навива се на руло и се намазва отгоре с крем. Оставя се да престои малко и се намазва с леко поразмекнат течен шоколад. С вилица или специално назъбено ножче се правят бразди по пънчето, за да се имитира релефът на дънер.
Украсява се по желание с шоколадови фигурки - звездички, листенца и други. Преди поднасяне престоява няколко часа в хладилника, за да се стегне.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker