ЛИНЦЕРОВИ СЛАДКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Линцерови сладки
Продукти:
500 гр. брашно
250 гр. масло
200 гр. пудра захар
3-4 жълтъка (според големината) или 2 яйца
по желание кората на един лимон

За слепване:
по-кисел мармалад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресяват се брашното и захарта. Прави се 'кладенче' и в него се слагат яйцата. Мекото масло се реже на филийки и се слага около яйцата. По желание се прибавя лимонова кора. Омесва се гладко тесто, което се покрива добре с домакинско фолио и се оставя да отлежи поне 2 часа в хладилника.
Ако ви се стори, че тестото е по-сухо (ронливо), пибавете още един жълтък.
Преди печене се разточва кора - 0,5 см дебела и се изрязват различни формички. Едните формички са цели, а другите с изрязано кръгче или сърчице по средата. Пекат се на около 170° до порозовявяне - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.
Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.
Източник: сп. 'Гответе с мен'
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker