ЛЕСНИ МЕДЕНКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Лесни меденки
Продукти:
2 и 1/2 - 3 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
1 с.л. канела
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 с.л. мед
1 белтък (за намазване)
Начин на приготвяне:
Брашното, бакпулверът и канелата се пресяват. Смесват се в тавичка и в центъра на получената купчинка се прави 'кладенче'. В отделна купа яйцата се разбиват със захарта.
Прибавя се олиото.
Медът се разтваря в малко вода. Прибавя се към яйцата и се разбърква.
Яйчената смес се изсипва при брашното. Замесва се тесто.
Разточава се на лист върху набрашнена повърхност.
Нарязват се формички или се оформят малки сплескани топчета.
Меденките се нареждат в намаслена тава. Намазват се с разбит белтък. Пекат се в предварително затоплена до 200 радуса фурна докато покафенеят. Вече готовите меденки моат да се слепят с конфитюр или да се поръсят с пудра захар.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker