КРЕМ 'КАРАМЕЛ' КЛАСИК СТАНДАРТЕН КЛАСИЧЕСКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Крем 'Карамел' класик стандартен класически
Продукти:
500 мл. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
4 яйца
2 прахчета ванилия или есенция
100 гр. захар

Карамел:
50-100 гр. захар
1 с.л. вода
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
• Млякото се кипва с ванилията.
• Яйцата със захарта се разбива добре.
• Постепенно се добавя изстиналото мляко.
• Всичко се разбива отново до разтваряне на захарта.
• Приготвя се карамелът: в тенджера се поставят захарта заедно с лимоновия сок и водата, като постоянно се бърка до разтваряне на захарта.
• Маха се от огъня, когато карамелът придобие златист цвят.
• В 4 шоли за крем-карамел се разпределя карамелът и отгоре млечната смес.
• Шолите се поставят на водна баня в по-голяма тава, като нивото трябва да е до половината на шолите.
• Крем-карамелът се пече в предварително загрята фурна на 150 С 45 минути (следи се водата в тавата да не закипи и при нужда се долива студена).
• Крем-карамелът се сервира охладен и обърнат в чинийка.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker