КОЛЕДЕН КЕЙК
Начална страница главно меню с всички рецепти
Коледен кейк
Продукти:
4 яйца
100 гр. захар
3 с.л. мед
175 гр. брашно
100 гр. орехи
175 гр. масло
1 бакпулвер
4 с.л. бренди
сока и кората на 1 портокал
100 гр. сушени кайсии
100 гр. сушени стафиди
Начин на приготвяне:
Стафидите и нарязаните кайсии се смесват с портокаловите корички и заедно със сока и брендито престояват една нощ на стайна температура, за да поемат плодовете течността.
Форма за кейк (с диаметър 23 см или електрическа тенджера) се намазва с мазнина и се поръсва с брашно.
Фурната се загрява предварително на 170 градуса. Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, прибавят се едно по едно яйцата, после пресятото с бакпулвера брашно и накрая меда с плодовете и орехите. Кейкът се слага в средата на фурната и се пече около 50 минути. След като се изпече, се поръсва с ванилена пудра захар.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker