СЛАДКИ МАСЛЕНКИ 'SCHOKO NUSS KUGELN' С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА И ЯДКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Сладки масленки 'Schoko Nuss Kugeln' с шоколадова глазура
Продукти:
125 гр. брашно
100 гр. смлени бадеми (лешници)
100 меко масло
60 гр. захар
1 жълтък
1 ч.л. неподсладено какао
шоколадова глазура и шам фъстък за украса.
Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто. Първоначално се получава сухо ронливо тесто, но да не ви притеснява, от топлината и месенето тестото ще омекне достатъчно. Получава се маслена топка. Завива се във фолио и се оставя за 30 мин. в хладилника. След това с ръце се оформят топчета с големината на орех и се подреждат в намаслена тава. Топчетата се пекат на 180 градуса за 10 мин. Получават се 45-50 броя.
Оставят се да изстинат, потапят се от единия край в разтопената шоколадова глазура и се поръсват с шам фъстък.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker